Mijn kind gaat op kot

Help, mijn kind gaat op kot! Een nieuw avontuur voor zowel ouder als kind dat een heleboel extra zorgen met zich meebrengt. Waarmee moet je rekening houden?

Deel op Facebook Twitter LinkedIn

Een kind op kot is een sprong in het onbekende. Een nieuw avontuur voor zowel ouder als kind dat een heleboel extra zorgen met zich meebrengt. Of je nu last hebt van het lege nest-syndroom of blij bent om wat rust in huis te hebben, als ouder moet je nog steeds met heel wat dingen rekening houden. Is je kind bijvoorbeeld verzekerd bij schade of diefstal op kot? Wat met een kind dat in het buitenland studeert? En wat gebeurt er wanneer je kind per ongeluk schade toebrengt aan het eigendom van de kotbaas? Je KBC-verzekeringsagent helpt je alvast graag verder.

Moet ik een verzekering afsluiten als mijn kind op kot gaat?

Neen, want die heb je meestal al! Controleer goed de algemene voorwaarden van je familiale verzekering en wat die allemaal dekt.

Je familiale verzekering dekt schade aan derden en zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over de financiële gevolgen. Kijk dus goed na voor welke eventuele schade je gedekt bent.

De verzekering werkt ook omgekeerd, wanneer jij schade oploopt door de fout of nalatigheid van iemand anders.

Prijs

Wat bij diefstal op kot?

Zoon of dochter belooft je zonder enige twijfel voorzichtig te zijn wanneer hij of zij op kot zit. Echter hebben ze sommige dingen niet zelf in de hand. Inbraak is daar zo’n voorbeeld van. Wat als de gloednieuwe laptop of smartphone op hun kot gestolen wordt?

Ook in dat geval is de kans groot dat je al verzekerd bent. De meeste brandverzekeringen dekken naast je thuis, ook het studentenkot van je kinderen én de inboedel. Of dat voor jou geldig is, check je best even in de algemene voorwaarden van je brandverzekering.

Schade of diefstal in het buitenland

Trekt je zoon of dochter voor een semester naar het buitenland? Super, want dat wordt ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring! Informeer je bij de hogeschool of universiteit of ze een (ongevallen)verzekering hebben voor hun studenten.

Gestolen laptop of smartphone op kot? Dan kan je ook in dit geval beroep doen op je brandverzekering. Sommige verzekeringen beschermen je zelfs wereldwijd.

Prijs

Lees de huurovereenkomst

Schade op kot betekent niet dat je zonder aarzelen je familiale verzekering moet aanspreken. Neem steeds je huurovereenkomst door en let daarbij goed op de kleine lettertjes. Zeker wat schadedossiers betreft.

Let op!

Ben je zelf eigenaar van het kot van je zoon of dochter? Dan kan je geen aanspraak doen op je familiale- of brandverzekering, maar moet je een afzonderlijke verzekering afsluiten voor het gebouw en de inhoud ervan.